Wie wordt de Stadsfotograaf 2023-2024?

De Stichting Stadsfotograaf Leiden is op zoek naar een nieuwe Stadsfotograaf. De nieuwe Stadsfotograaf publiceert vanaf september 2023 1 jaar lang elke week een foto of fotoreportage in het Leidsch Dagblad. Aanmelden kan tot en met 4 juni 2023.

Fotografen, woonachtig, werkend of met een speciale interesse in de regio Leiden, kunnen zich aanmelden voor de positie van Stadsfotograaf van Leiden. De nieuwe Stadsfotograaf is de opvolger van de 37 masterstudenten van de opleiding Journalistiek & Nieuwe Media die dit jaar de eervolle titel Stadsfotograaf van Leiden dragen. De Stadsfotograaf 2023/2024 krijgt de kans om op zijn of haar unieke wijze Leiden en omgeving in beeld te brengen. 

Leiden heeft sinds 2013 jaarlijks een stadsfotograaf. Na 10 jaar is de uitdaging natuurlijk groot. Hoe breng je Leiden en de Leidse regio in beeld zonder in herhaling te vallen? Alles mag. Als het maar aanvullend is op werk van eerdere Stadsfotografen.  

Aanmelden

Aanmelden kan door het sturen van een recent portfolio met een projectvoorstel en maximaal 12 foto’s, gemaakt in de afgelopen drie jaar. Het is een klus en een eer om 52 weken achter elkaar in het Leidsch Dagblad te publiceren. In de krant publiceert de stadsfotograaf zijn of haar foto’s met een bijbehorende, zelfgeschreven tekst. In het projectvoorstel lezen we dan ook graag hoe je dit aanpakt en hoe je zorgt dat het voor de krantenlezer 52 keer spannend en verrassend blijft. Inzenden kan toten met 4 juni door het projectvoorstel en met de foto’s te sturen naar info@stadsfotograafleiden.nl. Een jury selecteert uit alle inzendingen uiteindelijk één fotograaf. De bekendmaking van de nieuwe Stadsfotograaf is in september 2023. 

Meer weten? stuur dan een mail naar info@stadsfotograafleiden.nl